Sittestilling
Livsstil

SITTER DU FEIL?

Nei. Du sitter ikke feil. Eller vent. Sitter du helt rak i ryggen som en pinne hele arbeidsdagen? Gjerne med føttene plassert i bakken, med 90graders vinkel i kne og en litt større vinkel i hoften? Joda, ja da sitter du feil. Ikke fordi det er noe galt med stillingen, men fordi det er noe galt med variasjonen. Vi er lagd for bevegelse, og det å sitte i samme stilling hele dagen er garantert å gi deg smerter, uansett hvor «pent» og «ergonomisk korrekt» du sitter. Så hvordan skal du sitte da?

Akkurat som kroppen vil.

Mange lurer på dette, eller klager over egen sittestilling og lurer på om det kan være årsak til ubehag i rygg og nakke. Ofte er selve sittingen et større problem enn stillingen, og så lenge du beveger på deg og varierer stilling, gjør du det rett. Selv om vi kanskje kjefter på barn for å ha mark i rumpa, de gjør det rett ved å bevege seg og nekte å «sitte pent».

Sørg for å bevege deg. Neste stilling er beste stilling. Disclaimer; selv om kroppen din vil, går jeg ikke god for at de andre på arbeidsplassen din syns det er helt ok at du sitter med bena oppetter veggen.

Sonia, Vitum Fysioterapi